Skenande energikostnader spås i datacentret

EkonomiArtikel Ledande researchbolag spår skenande energikostnader i datacentret. Gartner säger att ”inom några år så kan energikostnaderna komma att stiga till mer än 50 % av den totala IT-budgeten”.

Många stora bolag, till exempel Google, hävdar redan att deras årliga energikostnader överstiger deras serverkostnader.

Ett annat ledande företag inom research, McKinsey, förutspår att IT-sektorns koldioxidavtryck kommer att tredubblas till och med 2020.

Redan idag kan 2% till 2,5% av det globala koldioxidutsläppet hänföras till IT – ungefär samma som flygbranschen. För kontorsbyggnader, svarar IT normalt för mer än 20% av den energi som används, och i vissa lokaler upp till 70%.

Genom att modernisera i datacentret kan vi alla hjälpas åt att agera smart och hållbart. Det kommer kontinuerligt ut nya direktiv som ger vägledning för hur man kan agera som företag. Swedish Standard Institute (SIS) har nyligen tagit fram ett ledningssystem för Hållbar IT.

Kenneth Steinholtz
Affärsutvecklare
+46 (8) 580 801 30

Kenneth Steinholtz

Det finns ingen anledning att investera i ny infrastruktur som inte minskar energikostnaderna i datahallen. För varje grad du kan höja temperaturen spar du upp till 6% på energiförbrukningen. Dessutom minskar oron för vad som händer om kylanläggningen skulle slås ut. Minskade energikostnader är ditt företags konkurrensfördel. Kontakta oss så hjälper vi dig till en smart affär med fokus på din affärsnytta.