Nätverksanalys – Få full kontroll på ditt nätverk

TeknikTjänst Vår tjänst Nätverksanalys ger en ögonblicksbild av hur nätverket mår och inkluderar rekommendationer till förbättringar. Du får en dokumenterad rapport och en presentation av nätverkets status. Våra experter ger dig förslag på nästa steg.

Nätverket – din infrastrukturs hjärta

Kravet på ökad effektivitet, flexibilitet och kostnadsbesparing gör nätverket till bärare av fler och fler tjänster. Detta gör nätverket till hjärtat i det moderna företagets verksamhet.

Idag ska nätverket rymma många funktioner och man måste hantera, inte bara företagets nätverkskopplade enheter och tjänster. Nu måste man även ta hänsyn till anställdas egen utrustning (BYOD) och kopplingar till externa nätverk och resurser i molnet. Detta gör att det ställs betydligt högre krav på nätverket vad gäller prestanda och säkerhet än tidigare.

Nätverksmiljön hos många företag har vuxit fram över tid, där senare tillkomna produkter har anpassats till olika designtankar och idéer. Och dessutom allt mer avancerade sådana. Idag finns det så många designmöjligheter att en installation med förändringar gjorda över tid börja fungera dåligt och är svåra att felsöka i.

Nätverksanalys – vägen till det perfekta nätverket

Med vår Nätverksanalys får ni full koll på hur det står till med just ert nätverk. Du får ett beslutsunderlag som hjälper dig skapa ett säkrare, mer tillgängligt, skalbart nätverk som är framtidssäkert samtidigt som du kapar kostnader. Dessutom får du ett nätverk som är enkelt att hantera där underhåll och felsökning blir enkelt.

Så här går det till…

 

Analysprocessen
 

Allt det här får du…

Förutom ett omfattande dokument med statusen på ditt nätverk får du en dialog med en nätverksspecialist kring:

  • Status på befintlig hårdvara och mjukvara. Behovet av patchning/uppdatering samt om produkterna är end-of-life hos tillverkaren.
  • Prestandan i nätverket i form av nyttjandegraden av CPU och minne samt trafiklasten.
  • Grundläggande information om säkerheten i nätverket. Vi går igenom funktioner och åtgärder som ökar nätverkssäkerheten.
  • Genomgång av managering och övervakning för att hitta enklare centraliserad hantering av nätverket.
  • Diskussion kring framtida design av nätverket utefter din verksamhets behov idag och i framtiden.

Kontakta oss så hjälper vi dig skapa det perfekta nätverket!

 

Magnus Heimbürger
Säljspecialist
0735 - 19 71 02

Magnus Heimbürger

Med ett avancerade verktyg och djup kunskap kring nätverk kapar vi tiden till att få full kontroll på nätverket. Vår nätverksanalys hjälper företag skapa förutsättningar för ökad prestanda, säkerhet och tillgänglighet i Nätverket. Du får dessutom ett förslag med moderna framtidssäkra produkter som gör att du får pengar över i IT-budgeten att investera i annat.

  • Kontakta mig