I takt med att hoten mot mobila enheter ökar är det dags att ta säkerheten på allvar

TeknikArtikelMobilitetSäkerhet Hackare riktar in sig allt mer på mobila enheter för att stjäla data så som e-post, kontakter, företagsdata och finansiell information. Android-enheter är mest utsatta men även iOS och Windows Phone är sårbara.

De flesta IT-avdelningars fokus vad gäller säkerheten ligger på PC-plattformen. Det är naturligtvis inte förvånande med tanke på den långa historia av skadlig kod som finns för PC-plattformen. Mobila enheter har som ett resultat ofta försummats och är därför ett seriöst mål för dagens nätbrottslingar. Android är utan tvekan det operativsystem som leder med över 500 000 stycken skadlig kod och med en ökning på över 1 800% under de senaste 12 månaderna

Men det har varit en explosion för alla mobila operativsystem. Det handlar inte bara om Android, utan om iOS och Windows Phone också. Även om det inte har varit lika mycket skadlig kod för dessa plattformar, kan konfigurationsändringar ofta lämna dessa enheter öppna för attacker. Det är helt enkelt misstag såsom dåliga lösenord eller underlåtenhet att uppdatera till den senaste versionen som skapar dessa hot. Över 40% av aktiva Android-användare kör gamla versioner av operativsystem som fortfarande har stora säkerhetsluckor. Ladda ner vår guide 5 lösenordstips för säkra Mobila enheter.

Genom att implementera en säkerhetspolicy för mobila enheter tillsammans med ett system för mobilhantering som gör det enkelt och lätt att hantera dina enheter centralt, vare sig det är Android, iOS eller Windows Phone skapar du en säkrare mobil plattform. En konfigurationspolicys som garanterar att användare har säkra lösenord, aktuella antivirusprogram och senaste programuppdateringarna hjälper dig att undvika att bli offer för mobil skadlig kod. Ladda ner vår guide Enkel Säkerhetspolicy för Mobila enheter.

Detta är enkla förändringar som är mycket lätta för IT-avdelningen att implementera, och du bör ha dem högst upp på din prioriteringslista för 2016.

 • VIDEO
  Enterprise Mobility Management

   

 • Mobilitet minskar kostnaderna
  Mobilitet ligger högt på dagordningen för företag eftersom mobilitet minskar kostnaderna samtidigt som Read more
 • Guide

  Enkel Säkerhetspolicy för Mobila enheter

 • Kontakta mig