Hur möjliggör man ökad mobilitet samtidigt som man skyddar företagets data?

TeknikArtikelMobilitetSäkerhet IT-avdelningen brottas med megatrenden mobilitet som skapar utmaningar kring hantering av mobila enheter och kostnaderna för att skydda affärskritiska data. Hotbilden minskar inte och behovet av säkerhet ökar dramatiskt.

Kraven på mer mobilitet kommer oftast från både användaren och företagsledningen. Vi älskar våra mobiltelefoner genom den flexibilitet och produktivitet de skapar. Vi kan arbeta var som helst, när som helst och tiden till beslut är snabbare. Den mobila revolutionen har verkligen bevisat affärsnyttan med en mer rörlig organisation. Idag har vi oftast inte bara en utan två enheter per person och det spås att vi i framtiden, i takt med att ”waerables” blir vanligare, kommer att ha många fler enheter.

Många företag väljer att stoppa huvudet i sanden och ignorerar att deras affärshemligheter finns på mobila enheter överallt. Bara fyra av tio företag har, enligt IDG, en säkerhetspolicy för surfplattor och smarta telefoner. Endast 31 procent av dessa har installerat någon sorts säkerhet.

Hoten ökar
Det är inte så konstigt att hoten mot de mobila enheterna ökar i takt med användandet. Svagt passord, tappad eller stulen enhet, appar och wifi-uppkoppling är bara några exempel som gör oss mottagliga för skadlig kod och hot. Då vi använder samma mobila enheter privat och på jobbet ställs det helt andra krav på säkerheten även om användandet i sig är identiskt. Skillnaden är ofta värdet på den information vi hanterar.

Ett skydd för alla enheter
Säkerhet kan vara både komplicerat och dyrt. Det finns därför ingen anledning i att investera i olika verktyg för att uppnå säkrare mobilitet innan man har tagit fram en säkerhetspolicy för mobila enheter. Här är några av de viktiga frågeställningarna en säkerhetspolicy hjälper till att identifiera utefter verksamhetens krav:

 • Administration
 • Policy och efterlevnad
 • Säkerhetshantering
 • Applikationshantering
 • Innehållshantering
 • Rapportverktyg

Mobilitet är dagens verklighet och produktivitetsvinsterna det ger kring ökad effektivitet går inte att ducka för. Enterprise Mobile Management hjälper IT-avdelningen att inte bara hantera mobila enheter, utan också påtvingar de krav på säkerhet och efterlevnad som säkerhetspolicyn ställer. Ladda ner vår guide Enkel Säkerhetspolicy för Mobila enheter.

Med Enterprise Mobile Management blir det enkelt och kostnadseffektivt att säkra användaren, deras mobila internet-access och företagets affärsdata. Med per användare licensiering innebär det dessutom att du kan säga ja till mobilitet utan att begränsa antalet eller typen av enheter dina slutanvändare har.

 • VIDEO
  Mobil säkerhet, vad är det?

   

 • Mobilitet minskar kostnaderna
  Mobilitet ligger högt på dagordningen för företag eftersom mobilitet minskar kostnaderna samtidigt som Read more
 • Guide

  Enkel Säkerhetspolicy för Mobila enheter

 • Kontakta mig