3 konkreta tips hur du minskar energikostnaderna i datacentret

EkonomiArtikel Då jordens resurser håller på att ta slut måste vi alla hjälpas åt genom att agera smart. IT är både en del av problemet och en nyckel till lösningen. Här följer 3 konkreta tips på hur du minskar energikostnaderna i datacentret.

Mellan 30 % och 60 % av den el som förbrukas i ett serverrum går till spillo – men det finns massor du kan göra för att spara pengar och skona miljön.

1, Planera integrerat

Integration av befintlig och ny teknik kan minska energiförbrukningen i datacenter med 50-80 % och erforderlig golvyta med upp till 65 %.

2, Managera energin

Genom att implementera energimanagering i befintliga datacenter kan man minska sin nuvarande energiförbrukning med 30 %.

3, Virtualisera fullt ut

Upp till 70 % minskning av energianvändningen kan uppnås genom att använda effektiv teknik för kylning i kombination med virtualisering.

Kenneth Steinholtz
Affärsutvecklare
+46 (8) 580 801 30

Kenneth Steinholtz

Det finns ingen anledning att investera i ny infrastruktur som inte minskar energikostnaderna i datahallen. För varje grad du kan höja temperaturen spar du upp till 4% på energiförbrukningen. Dessutom minskar oron för vad som händer om kylanläggningen skulle slås ut. Minskade energikostnader är ditt företags konkurrensfördel. Kontakta oss så hjälper vi dig till en smart affär med fokus på din affärsnytta.